Varm op med en varmepumpe

19 august 2018
Anders Lundtang Hansen
Varm op med en varmepumpe

Der findes mange forskellige metoder til at varme hjemmet eller kontorbygningerne op med, men ikke alle er lige økonomiske eller generelt fordelagtige at bruge.

Siden tidernes morgen har det sådan set været essentielt at kunne varme ens bopæl op, hvis man ikke ville ende med at fryse for voldsomt. Så opfandt man bålet, senere blev teknikken forfinet, og nu er vi efterhånden nået til nogle løsninger rent teknologisk, der kan svare sig for både private og erhverv at benytte i længere tid ad gangen.

De fleste oliefyr bliver efterhånden erstattet af de mere miljøvenlige og økonomisk forsvarlige pillefyr, men de kræver stadigvæk, at man henter brændstof til fyrene med jævne mellemrum, og i de kolde perioder kan det godt ende med at blive op til flere gange på en måned.

Flere private beboere slænger sig også foran kaminen eller brændeovnen, og den slags kan være hyggeligt at benytte i kortere perioder, hvis man ikke har så store arealer at skulle varme op, men udover tjansen med – igen – at skulle supplere med brændsel, så er det også sværere at kontrollere temperaturen på sådan en kamin eller brændeovn.

Faktisk vil vi påstå, at den bedste løsning, der også fylder mindst af mange løsninger, er at købe en varmepumpe og installere en eller flere i de områder, der skal varmes op, om det så er i privaten eller i firmaet.

Der findes forskellige typer af varmepumper, men essensen af funktionen består i, at en varmepumpe henter energi udefra (fra for eksempel luften eller jorden), som ofte er koldere, og omdanner den til varme, man kan bruge indendørs.

Men der findes bestemt mange forskellige slags varmepumper derude, og der er ikke sikkert, at alle lige passer til de formål, du står og skal have varmet op, men heldigvis findes der Findvarmepumpe.dk, der giver dig en udførlig guide til, hvad de forskellige varmepumper kan, og så kan de også lige finde tre rigtig gode tilbud til varmepumper til dig!

Flere Nyheder