Tre ting du kan gøre for at få et godt indeklima i soveværelset

25 oktober 2017
Emilie Jacobsen
Tre ting du kan gøre for at få et godt indeklima i soveværelset

Soveværelset er i mange hjem et lille lukket, rum, hvor der i løbet af natten kan komme til at være en meget beklumret luft. Det er derfor naturligt, hvis du leder efter måder til at holde luften i soveværelset frisk på og generelt sikre et godt indeklima. I denne artikel kan du få tre gode råd til, hvordan du kan gøre det. 

1. Luft ud i soveværelset tre gange om dagen

Vi udånder cirka 1 til 1,5 liter vand i døgnet. Luften i soveværelset vil derfor i løbet af natten blive fuld af fugt. Det giver en tung og beklumret luft, men kan også give fugt i dit hjem. Hvis der står vand på indersiden af ruden, når du vågner om morgenen, er det et tegn på, at dit soveværelse er for fugtigt. Du bør derfor lufte ud tre gange om dagen, så fugten kan komme ud. Det er en god ide, at du skaber gennemtræk, hvis du har mulighed for det. 

408010948

2. Undgå at sove for koldt

Mange mennesker kan godt lide, at deres soveværelse er køligt, da det gør det rart at sove der. Det er dog vigtigt, at du passer på, at dit soveværelse ikke bliver alt for koldt. Det kan give skimmelsvampen lettere spil, og den har du ikke lyst til at få ind i dit soveværelse. Der bør derfor være mindst 18 grader i dit soveværelse. Hvis der bliver mere end fem grader koldere end i resten af huset, får skimmelsvampen nemmere fat. Du kan læse mere om, hvordan du holder den rigtige temperatur i soveværelset på Bolius’ hjemmeside

3. Stil en luftrenser i soveværelset

En luftrenser filtrerer luften og er dermed med til at give et bedre indeklima. Undersøgelser har vist, at det er særligt er ved brug i soveværelset, at du vil få en gavnlig effekt af at bruge luftrenseren. Specielt for ældre mennesker forbedre det deres sundhed, at de bruger luftrenseren, da de opholder sig meget i hjemmet. 

Flere Nyheder