Sådan vælger du den rigtige udespa

20 oktober 2017
Emilie Jacobsen
Sådan vælger du den rigtige udespa

Forestil dig, at du kan kravle op i det dejligt varme vand i din udespa og nyde udsigten fra din terrasse eller være helt uforstyrret i din have. Det kan være, at det regner lidt, men hvad gør det, når du sidder i det dejligt varme vand? 

Det er en drøm for mange at få en udespa, men det er langt fra alle, der udlever drømmen. Først og fremmest kræver det noget plads i haven eller på terrassen at få en udespa. Det kan være, at du ikke har lyst til at ofre den plads – for så er der jo noget andet, der ikke er plads til.

Dyrt at anskaffe udespa

Derudover koster det også nogle penge at etablere en udespa. Det er også det, der holder nogen tilbage. Hvis du har et udespa, skal du regne med at bruge 4000-6000 kroner på strøm om året til det, hvis det kører på el.

Har du bestemt dig for, at en udespa er det rigtige for dig, har vi lavet en lille guide til dig, så du kan finde ud af, hvilken spa der er den rigtige. 

415488202

Permanent spa eller oppustelig

Der findes flere typer af udespa. Du kan få en permanent udespa, der skal have sin faste plads i haven. Mange udespa er beklædt med træ uden på. Det giver dem et rustikt og hyggeligt udseende. 

Du kan også vælge en oppustelig spa. Den kan du nemt placere, hvor du vil. Den kan stå ude hele året, men du kan også bare finde den frem, når du gerne vil bruge den. 

Boblesystem eller massage

Når du vil have en udespa, er det også vigtigt, at du tænker over, om det skal være et boblebad, eller om du gerne vil have mulighed for at få massage, når du sidder i den. Med boblesystemet kan du indstille din udespa til at boble, når du har lyst til det. 

Du kan ofte vælge mellem forskellige massageformer til din udespa. Hvis du har problemer med smerter i kroppen, kan massagen i udespaen være med til at løsne op for dem. 

Forskellige opvarmningssystemer til din spa

Du skal også tage stilling til, hvilken form for opvarmning du gerne vil have i din spa. I de fleste bliver vandet varmet op og holdt varmt med hjælp fra el. I nogle, dem der også kaldes vildmarksbade, bliver vandet dog varmet op med en brændeovn. Det kan være en meget hyggelig og naturlig måde at varme vandet op og kan give en mere autentisk oplevelse. 

Flere Nyheder