Sådan skaber du ekstra tryghed i dit hjem

21 juli 2022
Lærke L. S. Christensen

editorial

Statistiske sammenhænge mellem smarte hjem og sikkerhed

I 2021 fremlagde Danmarks Statestik, at hver femte hustand gør brug af såkaldte “elektroniske devices”, som falder ind under den produktkategori, som man kalder “Smarthome”. Det omfatter bl.a. elektroniske apparater, som kan regulere og overvåge alt fra en kernefamilies varmeforbrug, til lysregulering af bluetooth-elpærer, men særligt også overvågningsprodukter, hvorfra man trådløst kan overvåge sit hjems sikkerhed. Mange af de nyeste produkter gør, at man kan tjekke op på sit hus’ inde- og udearealer på sin smartphone, tablet eller computer, når man f.eks. er på kontoret, til familiefest eller nyder solen på Mallorca.

trådløst overvågningskamera

Overvågningskameraer er for dig, som ønsker tryghed 

En de største statistiske sammenhænge mellem at folk køber alarmer og overvågningskameraer, er, at de føler en større sikkerhed og tryghed, i og omkring deres hjem. Der er store plusser ved at have overvågningskameraer, som er trådløse, fordi man kan placere dem akkurat hvor man vil, uden at skulle forholde sig til at skulle trække strøm. Det er i Danmark lovligt at overvåge sin private grund og hustand, men du skal huske at være opmærksom på, at du placerer dine kameraer korrekt. Det er vigtigt at du ikke tilfældigvis får naboens have eller indkørsel med i dine optagelser, da dette er ulovligt.

5 gode grunde til at anskaffe et trådløst overvågningskamera 

  1. Med et trådløst overvågningskamera kan du placere det akkurat hvorhenne det passer dig bedst, inde såvel som udendørs. Du kan med større sikkerhed sørge for, at dine kameraer kun filmer din egen grund, og ikke villavejen eller naboens forhave. 
  2. Du kan følge med derhjemme, uanset hvor du befinder dig henne. Du kan tjekke op på, om familiens nye hundehvalp har lavet ulykker, mens I er ude, eller blot tjekke om du har husket at lukke vinduet i stuen. 
  3. Indbrud er en af de største faktorer for, at mange vælger overvågning til. Statistikken for indbrud i danske hjem har været påvirket af, at vi de sidste par år har været mere hjemme, grundet Covid-19. Dog er der stadig en del indbrud omkring de store feriedage- og uger, såsom sommerens industriferie og decembers travle juledage.
  4. Hvis du køber et overvågningskamera øger du chancerne for, at du kan fange gerningsmanden på video, som du herefter kan give politiet. 
  5. Du behøver ikke længere at gå på kompromis med udtryk og æstetik, når du køber tryghedsskabende devices til dit hjem. Mange overvågningskameraer har et pænt design, som blender ind i din indretning. 

Flere Nyheder