Sådan gør du din opvaskemaskine ren

23 oktober 2017
Michelle Løhde Nielsen
Sådan gør du din opvaskemaskine ren

Har du set din vaskemaskine efter i alle kanter og kroge for nylig? På trods af at ens opvaskemaskine er i gang flere gange om ugen, så betyder det nemlig ikke nødvendigvis, at selve opvaskemaskinen er ren. Der kan sidde masser af madrester og snavs rundt omkring, og det er derfor en god idé at rengøre ens opvaskemaskine i ny og næ. Magasinet Idényt har heldigvis en række tips til rengøring af opvaskemaskine, så den kan blive skinnende ren igen. 

Billed ID: 527049028

Tre effektive tips til rengøring af din opvaskemaskine

Hvis du ikke sørger for at rengøre din opvaskemaskine, så ender det med, at filtrene bliver ophobet med klumper af madrester, bakterier og andet snavs. Det betyder, at dine beskidte tallerkener, bestik og glas heller ikke bliver ordentlig rene, da der er intet sted for snavset at rende hen. Men fortvivl ej, følg de nedenstående tips og få din opvaskemaskine i topform igen!

  • Start med at tømme opvaskemaskinens filter for madrester og snavs. Skyl det dernæst rent med vand og opvaskemiddel.
  • Hvis din opvaskemaskine er meget beskidt og trænger til ekstra kærlighed, så kan du komme klor eller brun sæbe i sæbeholderen og vaske den igennem 3 gange ved 60 grader. Slut af med at vaske en ekstra omgang uden sæbe for at få skyllet hele maskinen igennem.
  • Hvis det er en afkalkning, som maskinen har brug for, så kom citronsyrepulver i sæbedispenseren og kør en almindelig vask. Kør efterfølgende en ekstra vask for at få skyllet alt sæben ud. Husk at du skal bruge citronsyrepulver og ikke citronsyre!

Sådan undgå du sæbelus og bekæmper bakterier

Hvis du gerne vil undgå sæbelus, så skal du altid sørge for, at der er sæbe, afspændingsmiddel og salt i opvaskemaskinen. På den måde sikrer du, at maskinen vasker mest effektivt. Når vasken er færdig, så skal du huske at lade servicen tørre ved en høj temperatur, da det bekæmper eventuelle bakterier. 

Flere Nyheder