Når haven skal tage sig godt ud med haveteknik

19 august 2018
Anders Lundtang Hansen
Når haven skal tage sig godt ud med haveteknik

Det er måske lidt misvisende at kalde det for “haveteknik” at vedligeholde haven, for det er bestemt ikke altid en videnskab, medmindre man er virkelig detaljerytter eller er så nidkær om sin have, som en anlægsgartner er, men årsagen til overskriften kommer vi tilbage til.

At vedligeholde haven er meget andet end bare at slå græsset. Man kan også forbedre den ved for eksempel at plante bede, anlægge urtehaver, plante træer, bygge en sandkasse og mange forskellige andre ting – det er kun den berømte fantasi, der sætter grænserne.

For mange husejere er det nemlig i lige så stor grad en længsel efter en have, man selv kan være med til at forme, som har været udslagsgivende for, at man gerne ville have sin egen ejendom. Så kan man frit bestemme indretning indendørs, som udformningen udendørs.

Men som med så mange andre ting i livet, så er en have også noget, som man ikke bare kan lade stå til og passe sig selv. Du skal som nævnt slå græsset jævnligt med en græsslåmaskine eller havetraktor. Græsset tæt på huset eller terrassen kræver nok lidt finklipning ved hjælp af en kantklipper.

Så er der måske noget ukrudt, du gerne vil have brændt væk, og din grill er også fra sidste sæson og kan nok ikke bruges mere.

Trods disse foranstaltninger, så elsker du jo din have og de andre huslige omgivelser, men du kan godt blive træt af at bruge dine weekender på at besøge havecentre, byggemarkedet og supermarkeder for at betale i dyre domme for enkeltdele, du skal købe forskellige steder.

Det kan du fremover slippe for, for nu vender vi tilbage til overskriften med “haveteknik”, for netop på Haveteknik.dk kan du finde alle disse dele, du skal bruge til at vedligeholde, forbedre og forskønne haven til en billig penge – og så er det stadig i samme gode kvalitet, som alle andre steder.

Flere Nyheder