Maling til alle overflader

13 august 2018
Anders Lundtang Hansen
Maling til alle overflader

Hvordan ville ens hus, lejlighed, bolig, sommerhus, ja, alt, hvad man opholder sig i, være bar og anonym, hvis man ikke stak det en klat maling for at sige det mildt.

Selv en hvid overflade er jo også en farve, og det samme gælder fraværet af maling: Det er jo også en farve i en eller anden form.

Maling har stor betydning for, hvordan man opfatter et rum eller en hel bolig, om man så gælder et gennemgående tema i alle lokaler – i offentlige bygninger, virksomheder som private boliger – eller vælger større variationer og kontrastforfarver eller farver, der slægter hinanden på.

Det er videnskabeligt bevist, at lys skaber en forandring i sindet, og det samme gælder farver. Hvis du vælger strålende pangfarver, oplever man, at rummene udvider sig og gør en glad, mens mørke nuancer kan have en tendens til at “lukke” rummene ind mod sig selv og resultere i deprimerende opfattelser, hvis grundfarven udelukkende er mørk.

Man har jo også associationer til farver, hvor man kan tale om klinisk hvid, hav-blå og meget, meget mere, da der findes utallige små nuancer af alle farver.

For ikke at tale om, i hvilke sammenhænge man må bruge de forskellige farver. Det er nemlig ikke på alle overflader, man bare kan rulle penslen ud og begynde at dække overfladerne.

Måske skal der bruges en grundfarve, og har du tænkt på, om der skal benyttes efterbehandling? Er der brug for at lakere eller spartle eller bruge noget træbeskyttelse?

Som du nok kan se, så er der mange ting at holde styr på i forbindelse med det at male og deslige, hvorfor det ville være rart at have et sted, hvor man kunne finde alle nødvendige produkter og brugbar information på området.

Derfor skal du fluks tage hen til Maling.nu, hvor de har alle de nævnte produkter og indeksering af maling til udendørsbrug, indendørsbrug og flere emner.

Desuden har de informative artikler på deres hjemmeside om maling i mange afskygninger. 

Flere Nyheder