Lugter vaskemaskinen? Rens vaskemaskinen og undgå den sure lugt

18 oktober 2017
Camilla Skøtt
Lugter vaskemaskinen? Rens vaskemaskinen og undgå den sure lugt

Selvom sæbevand er en genganger i vaskemaskinen, så er det ikke nok til at holde skidt og bakterier væk fra dens indre. En sur, indelukket lugt kan dukke op når som helst, og derfor skal den vedligeholdes med jævnlig rengøring.

Heldigvis er det ikke så svært at klare, og Fru Grøn fra Bolius har en række gode råd, der gør din vaskemaskine ren og lugtfri igen. 

Lagerfoto-id: 572656117 

Hvis skaden er sket

Er din vaskemaskine begyndt at lugte, så er der ingen vej udenom en grundig rengøring. Følg guiden, og fjern bakterier, skidt, snavs og lugt ved hjælp af 6 trin: 

 • Rengør trevlesien
  Trevle kan sidde forskellige steder afhængig af din model af vaskemaskine, men fælles for dem alle er, at en ren trevlesi giver bedst mulige vandtilløb og –afløb. Tag trevlesien ud, tøm den for vand og rengør den med en tandbørste.
 • Rens sæbeskuffen
  På de fleste vaskemaskiner kan sæbeskuffen tages ud med et fast ryk. Her sidder gamle sæberester, og bliver den ikke gjort ren, kan der gå mug i resterne. Rens sæbeskuffen på både for- og bagside, og sørg for, at der ikke sidder sæberester tilbage, når du sætter skuffen på plads.
 • Skrub hullerne over sæbeskuffen
  Du ved måske ikke, at de sidder der, men hullerne over sæbeskuffen leder vandet ind, og her kan der sidde både kalk og bakterier. Skrub hullerne med en hård børste, så kalken forsvinder.
 • Vask ruden og plastkanten
  Både ruden til vaskemaskinen og den bløde plastikkant, der omslutter hullet, kan være fyldt med snavs og bakterier. Tør dem over med en fugtig klud, og vær særligt opmærksom på plastkantens revner, der ofte gemmer på gamle kalkrester.
 • Afkalk vaskemaskinen
  Brug et afkalkningsmiddel til at afkalke vaskemaskinen, så du får renset det sidste skidt ud.
 • Kør en kogevask
  Som afslutning på rengøringen bør du køre en kogevask. Gerne på 95 grader, hvis det er muligt, og gerne med hvidt vasketøj og et hvidvaskemiddel.

 Vedligehold din vaskemaskine

Du undgår ikke at gøre din vaskemaskine ren fra tid til anden, men en jævnlig vedligeholdelse kan spare dig for meget besvær. Følg nedenstående råd, så får du den bedste vaskehygiejne, du kan ønske dig: 

 • Lad lågen og sæbeskuffen stå på klem efter hver enkelt vask. Det hjælper vaskemaskinen til at tørre indvendigt, og det hæmmer bakterievæksten.
 • Dosér dit vaskemiddel korrekt, da for lidt vaskemiddel også kan være medvirkende til dårlig lugt.
 • Giv din vaskemaskine en grundig rengøring et par gange om året ved at følge ovenstående vejledning.

Flere Nyheder