Hvad man dog ikke kan finde under et gulv!

07 november 2019
admin

Det er ikke helt forkert, når man siger, at der næsten går helt skattejagt i den, når man begynder at fjerne et gulv, der har ligget længe i en bygning.

Specielt hvis der er tale om en gammel bygning, som har haft det samme gulv rigtig længe, så kan det være, at der åbenbarer sig nogle ting, som man slet ikke havde forventet eller set komme!

Måske bliver der for eksempel udført noget gulvarbejde i Hobro på et gammelt gulv, som har fået lov til at passe sig selv længe, hvor den forrige ejer måske er gået bort, eller man ikke har nogle beskrivelser af, hvordan gulvet er blevet lagt.

Man kan tydeligt også se, at gulvet ikke er noget, man kan genskabe eller anskaffe sig remedier og udstyr til at lave længere, da det formentlig blev skabt på stedet og skulle passe til sådan et gammelt hus, som tilfældet er her i Hobro.

Den slags gjorde man jo specielt i gamle dag, hvor man ikke tog i byggemarkedet og købte materialerne til at lægge et gulv: man lavede det selv fra bunden og da gerne fra genbrugsmateriale, så længe det bare passe nogenlunde i udseende og tykkelse.

Når man så fjerner sådan et gammelt gulv, så kan man måske komme ned i en krybekælder, der ikke har set dagens lys i mange år, og er man heldig, så gemmer der sig netop en skat dernede med guld og mønter!

Dog sker den slags sjældent, og det kan være, det tilhører andre, er danefæ, der skal på museum eller lignende.

Hovedsageligt skal man mest regne med at finde skrald, gammelt isolering, der blev lavet på stedet, døde mus, skrald med videre, der måske kan forklare nogle lugtgener.

Men det er da stadig morsomt at tænke på, at der har fået lov at ligge uforstyrret så længe.

Når gulvet skal tilses, ordnes og laves, er det assensgulv.dk. 

Flere Nyheder