Hvad man dog ikke kan finde i en græskant!

26 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Kan man have sig en naturlig græskant, der kan få lov til at vokse som et vildnis, og så kan man anlægge en græskant eller bare have en fra naturens side, som man skærer til og er pæn og flot.

Vi mennesker kan jo godt lide at maltraktere naturen og tilpasse den vores øjne, så den ser “flot” ud efter vores opfattelse, som oftest er noget med symmetri, selvom naturen presser imod for at omdanne sig til sådan, som den helst selv vil være.

Det er da klart, at en forsømt have kan være tegn på, at beboeren eller beboerne har det svært og mangler overskud, men resultatet af have er faktisk sådan, som den helst selv vil tage sig ud fra naturens side.

Dette gør så også, at man alt efter dyrkningen af ens græskant kan finde mange spændende sager sådan et sted.

Det her kan du finde ved en græskant

Det kommer desuden også an på, hvad en græskant vokser op til, så der er nok forskel fra sted til sted – og ikke mindst lande – hvad man kan finde ved sådan en græskant.

Bugter græskanten sig over til fliser eller noget jord, vil man kunne se overgangen, og det er ofte her, at man kan finde ting som myreture, bænkebidere under sten med videre, fordi stedet her er mere blottet.

Specielt ved en overgang til en hegnkant kan man se, at nogle myrer har forsøgt at skrabe jorden op her, så de kunne bygge en stor tue.

Man kan også være heldig at spotte en mus, men så skal man helst stå på afstand – dog ønsker man ikke mus inde i ens hjem, så man skal ikke forsøge at lokke dem til med mad.

Specielt om vinteren vil man også opleve, at livet ved græskanten søger ind hos dig eller væk, for det vil også gerne have varme som alle os andre.

Flere Nyheder