Hvad kan jeg vinde ved at skifte til en luft til vand varmepumpe?

26 november 2021
Astrid Pedersen

editorial

Der er flere fordele ved at skifte fyret ud med en varmepumpe. Luft til vand varmepumpen er den mest tidssvarende opvarmningsform her i 2021. det er der mange årsager til – og i det følgende kan du læse de vigtigste af dem.

En varmepumpe er billigere i drift end et fyr

Når du har en varmepumpe skal du ikke tænke på at den konstant skal renses, vedligeholdes eller repareres på samme måde som det ofte er tilfældet for et gammelt fyr.

Du behøver ikke at bekymre dig om hvorvidt varmepumpen går ud mens det er allermest koldt, for dette sker heldigvis sjældent. Og skulle det ske er det en del mere sikkert for dig at genstarte en luft til vand varmepumpe end et fyr.

Det betyder at du kan se bort fra udgifter i forbindelse med vedligeholdelse af fyret, og samtidig glæde dig over en langt mere driftsikker løsning.

image

En varmepumpe leverer billig varme

Den største økonomiske besparelse vil du dog kunne se på din varmeregning. Du kan roligt belave dig på at skulle skære halvdelen af denne. Det betyder at du får meget mere varme for dine penge. Og så vil din varmepumpe hurtigt have tjent sig selv hjem igen.

En luft til vand varmepumpe er en klimavenlig løsning

I disse år snakkes der meget om den grønne omstilling. Du og din familie kan hoppe ed på den vogn ved at skrotte det gamle ineffektive fyr til fordel for en moderne luft til vand varmepumpe. Her kan I virkelig flytte nålen når det handler om at reducere jeres CO2 aftryk og give boligen en grønnere profil. Og netop på grund af varmepumpens høje energi effektivitet kan i faktisk opnå tilskud til etablering af en varmepumpe løsning.

Du kan læse mere om varmepumper, og få hjælp til udvælgelse af den rette luft til vand varmepumpe, på Amalo.dk.

Flere Nyheder