Har du fastbrændte pletter på komfuret? Så følg disse råd og få dem fjernet

20 oktober 2017
Michelle Løhde Nielsen
Har du fastbrændte pletter på komfuret? Så følg disse råd og få dem fjernet

De fleste af os kender til fastbrændt snavs og madrester på komfuret, der hober sig op og er umulige at fjerne igen uden masser af knofedt. Det findes der heldigvis råd for, så fortvivl ej. Magasinet Samvirke har her en række simple råd, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil have et skinnende rent komfur igen. 

Billed ID: 297476252

Opvaskemiddel og en klud

Hvis dine fastbrændte madrester er knap så genstridige, så er opvaskemiddel og varmt vand på en klud ofte nok. Gnub på pletten indtil, at den er opløst og skyl af med koldt vand og tør af.

Brug brun sæbe til de genstridige pletter

I ny og næ hænder det dog, at pletterne bare ikke vil af på trods af opvaskemiddel og masser af knofedt, men det findes der heldigvis en løsning på:

  • Få fat i noget fast brun sæbe og smør et godt lag på de fastbrændte pletter med en klud. Gnub indtil at pletten er opløst og skyl af med koldt vand. 
  • Hvis pletten stadig ikke gider at gå af, så smør endnu et tykt lag brun sæbe på og dæk det til med husholdningsfilm. Lad det stå tildækket natten over eller i et par timer, så det kan få lov at arbejde. Vask af med koldt vand og gentag eventuel processen, hvis det er nødvendigt. 

Det må du IKKE gøre, når du rengører dit komfur 

  • Hvis du har keramiske kogeplader, så skal du enten bruge en skraber specielt lavet til keramiske kogeplader eller et rengøringsmiddel, der henvender sig til denne type kogeplade.
  • Brug ikke skuresvampe, metalsvampe eller lignende på dit komfur, da det kan ridse.
  • På trods af at brun sæbe er yderst effektiv og lidt af et multimiddel, så er det også et meget skrapt rengøringsmiddel, og det er derfor vigtigt, at du påfører dig et par handsker, når du bruger brun sæbe. 

Flere Nyheder