Gem nemt dine frø fra haven til næste sæson

19 oktober 2017
Emilie Jacobsen
Gem nemt dine frø fra haven til næste sæson

Der er noget helt særligt ved at se planter vokse op af jorden og vide, at de kommer fra frø fra de planter, du såede sidste år. Selvom det kan lyde svært at indsamle frø og gemme dem vinteren over, er det faktisk slet ikke så svært, som du tror. Det er nemlig både noget, som nybegyndere og garvede havefolk nemt kan kaste sig ud i. 

Peberfrugt og andre grøntsager

Når du skal skære peberfrugt i skiver, er du sikkert mange gange blevet irriteret over de små frø i den. Når det kommer til at indsamle frøene, er den dog en af de nemmeste planter at have med at gøre. Når planten er rød og moden, er frøene også klar til at blive gemt. Læg frøene et solrigt sted, så de kan tørre. I grøntsager som agurk, squash og tomat og frugter som melon er princippet det samme. Læs IdeNyts artikel her

156793841

Blomsterfrø og urter

Frøene fra blomster kan virke sværere at få fat i, men der er faktisk mange blomster og urter, hvor det er nemt at få fat i deres frø, så du kan plante dem igen året efter. Det er for eksempel morgenfrue, koriander, dild og persille. Deres frø sidder helt synligt og er nemme at få fat på, når de er modne. Så skal de bare tørres og kan derefter gemmes til foråret. 

Frø i hylster kræver mere planlægning

Hvis du vil høste frø fra planter, der har deres frø i et hylster, kræver det mere planlægning. Når planten er klar til at smide sine frø, vil den åbne hylsteret, så frøene falder ned på jorden. Du skal altså høste hylsterene før, planten når at åbne hylsteret, men stadig når frøene er næsten modne. Det er blandt andet ærter, bønner, timian og kål, der har deres frø i hylster. 

Flere Nyheder