Fra baby til barn – sådan indretter du et godt børneværelse

25 oktober 2017
Emilie Jacobsen
Fra baby til barn - sådan indretter du et godt børneværelse

Når din søn eller datter går fra at være baby til at være barn, kan han eller hun for alvor begynde at bruge sit værelse til at lege og boltre sig på. Det kan blive et frirum, hvor dit barn kan trække sig tilbage, når det har brug for ro fra resten af familien. Det kan også være et sted, hvor børnene kan blive sendt hen, hvis de leger for vildt inde i stuen.

Udover at børnene skal have mulighed for at lege og tumle i værelset, skal der også være plads til fordybelse ved et skrivebord og plads til at sove i en seng. Det kræver derfor noget omtanke og også en del nye møbler at få lavet det helt rigtige børneværelse til dit barn. 

419202634

Vælg en seng med flere funktioner

Der findes i dag et utal af senge, hvor dit barn ikke bare kan bruge dem til en seng, men også til mange andre ting. Det kan for eksempel være en seng, hvor der er plads til opbevaring nedenunder, eller hvor måske endda er en hule, hvor barnet kan lege. Det kan også være en seng med en rutsjebane, så barnet nemt kan komme ned fra den igen. Det er helt sikkert noget, som, dit barn vil synes, er sjovt. 

Skab plads til fordybelse

Selvom der skal være masser af plads til leg og til at tumle sig på børneværelset, er det også en god ide, at du skaber en plads, hvor barnet kan fordybe sig. Det kan være med at tegne eller lave lektier. Det er derfor en god ide at finde et lille skrivebord og en stol, hvor dit barn kan sidde. Du kan gøre bordet mere indbydende ved at sætte tusser og papir frem, så det er nemt for barnet at få fat på. 

 

Husk at give barnet plads på værelset

Når du går i gang med at lave dit barns værelse om, er det også vigtigt, at du sørger for, at der er plads til det, som dit barn godt kan lide på værelset. Det er vigtigt, at dit barn føler sig godt tilpas på sit værelse og har lyst til at bruge meget tid derinde. Så er det mere lige meget, om det ligner siderne i et boligmagasin. Sørg derfor for at finde plakater, lamper og andet med motiver og former af det, som dit barn godt kan lide. Skift dem ud løbende i takt med, at dit barns interesser ændrer sig. 

Flere Nyheder