Forkæl det slidte trægulv med en grundig gulvslibning

29 marts 2021
Astrid Pedersen

Er dit trægulv gået hen og blevet noget mat, snusket og flosset i overfladen, og ser det ældre ud, end det er? Så bør du kontakte dit lokale gulvfirma og bestille et tilbud på gulvslibning.

Hvorfor skal jeg lade mit gamle trægulv afslibe?

Du skal lade dit gamle trægulv afslibe hvis du gerne ser at det genvinder sin smukke og levende glans og udstråling på ny. Det kan du nemlig opnå ved en gulvslibning.

En gulvslibning fjerner på effektiv og skånsom vis de grimme pletter, skjolder og øvrige misfarvninger som får gulvet til at tage sig nusset og snusket ud. Samtidig får du gjort kål på de mange ridser, skrammer og splinter som har dannet sig i træværkets overflade i årenes løb. Og endelig vil du med en gulvslibning kunne få et trægulv som er op til flere toner lysere end før gulvslibningen.

Hvad sker der ved en gulvslibning?

En gulvslibning er en proces ved hvilket gulvet slibes med sandpapir som er monteret på en særlig maskine specielt bygget til dette formål. En maskine til afslibning af gulve er udrustet med en slibe rondel som roterer i det horisontale plan. På denne rondel fastgøres sandpapir i forskellige grovheder.

Først slibes med groft, og dernæst med fint, sandpapir. På den måde kommer du alle de grimme skønhedspletter til livs, og får samtidig poleret gulvets overflade så denne bliver strålende og ensartet. Og så kan du selv vælge om gulvet skal overflade behandles med lak, lud, sæbe, olie eller måske maling.

Hvem kan udføre en gulvslibning

Hvis du vil være helt sikker på at resultatet af din gulvslibning bliver helt perfekt bør du overlade opgaven til en dygtig og erfaren gulvsliber. En sådan kan du finde hos din lokale afdeling af det landsdækkende gulvfirma Gulvkanonen ApS – læs mere på https://gulvkanonen.dk/.

Flere Nyheder