Er indvendige døre nødvendige?

30 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Er indvendige døre nødvendige?

Man kan jo ikke undvære døre i ens hus.

Hvordan ville man ellers kunne betegne det som et hus, hvis man ikke kunne komme ind og ud af det?

Men den slags kan man betegne som udvendige døre, da det er den slags, der gør, at man kan komme ud af en hoveddør til gaden/gårdspladsen/indkørslen/opgangen eller noget andet afhængigt af, hvor man bor henne.

Det er også den slags døre, der sørger for, at man kan komme ud på ens terrasse altan eller lignende. Måske har man ligefrem en brandtrappe der, hvor man bor.

Hovedpointen er her, at der er tale om døre, der gør, at man kan komme ud og ind af en bygning eller bolig.

Indvendige døre – som du kan købe mange flotte af hos merholt.nu – er sådan set ikke nødvendige i huse, og specielt ikke de nye af dem.

Især i de populære new yorker-lejligheder er det meste af lejligheden et åben parti, hvor man enten har et stort lokale, hvoraf møblerne viser, hvor i lejligheden man befinder sig, om det så er stuen, køkkenet eller soveværelset. Brusekabinettet er så et aflukket areal, som man dog godt kan se ind til, men hvor der bare er matteret glas, så man ikke kan kigge direkte ind.

Eller også bruger man små skillevægge, der er lige til at skille ad, for at opdele rummet på en mindre eller større måde.

Hvis man bor i en ældre bolig, så er der nok bærende vægge, som er opdelt i rum med døre, og her kan man så mene, at man ikke kan undvære disse døre.

Men her bruger nogle husejere den idé, at de bare lader dørkarmene stå, uden at der er en dør, der skiller rummene ad.

Dog kan man indvende, at det vil give mest privatliv, hvis man har indvendige døre ind til de private værelser.

Så har dit hjem brug for indvendige døre?

Flere Nyheder