En fremtidsfuldmagt? Hvad er det nu for noget?

05 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

For at forklare dig nærmere, hvad en fremtidsfuldmagt er, så lad os bruge et konkret eksempel, som du måske selv er stødt på i din dagligdag.

Du får en meddelelse om, at du kan afhente en pakke på dit nærmeste posthus, og du skal ret så hurtigt bruge den, men du har desværre ikke tid til at hente den selv, så du vil gerne have en anden til at gøre det for dig.

På bagsiden af den fysiske besked om, at du har modtaget en pakke til afhentning, kan du så skrive, hvem der skal hente den på vegne af dig og har fået lov til det.

Dette er faktisk en fuldmagt, hvilket der også ofte står, så man kan sige, at du giver myndigheden til en tiltroet person at udføre en opgave på vegne af dig, som ellers var tiltænkt dig.

Så kan vedkommende hente pakken ved at fremvise den fuldmagt samt dokumentere, at man er den person, man giver sig ud for at være – ofte har man så selv skrevet ens underskrift dertil.

Det samme gælder ved en fremtidsfuldmagt, men det er bare en lidt mere omfangsrig art, og som kræver en del mere godkendelse, en detaljerig udformning og gerne med en advokat indover.

For med en fremtidsfuldmagt overdrager man ikke bare ansvaret til at hente en pakke for ens på posthuset – det er sig meget mere omsiggribende.

Et eksempel kan være, at man ejer et firma, men ens helbred skranker i nogle perioder, så man ikke kan lede firmaet fuldt du. Så overdrager man firmaet til en anden person, man har tiltro til, som skal varetage firmaets ve og vel, mens man er væk.

Der er således ikke tale om, at man overdrager firmaet, da man satser på at komme tilbage igen, men man kan så risikere, at det ikke sker.

Hvis der ikke er skrevet sådan en fremtidsfuldmagt, så kan det ende i det rene kaos.

Flere Nyheder