Det skal du tænke over, inden du får en sauna

20 oktober 2017
Emilie Jacobsen
Det skal du tænke over, inden du får en sauna

For mange er saunaen et samlingspunkt, hvor man kan sidde og snakke sammen efter en svømmetur eller inden det kolde gys i en frysendekold sø eller under en iskold bruser. Mange bruger saunaen af helbredsmæssige årsager, da varmen i saunaen kan lindre ømme led og muskler. 

Har du bestemt dig for at få en sauna i dit hjem eller sommerhus, kommer der her en lille guide til, hvad det er en god ide, at du tænker over. For det er vigtigt, at du får skabt en sauna, der passer til dine behov, så du vil bruge den mest muligt. 

435524989

Traditionel sauna, udendørssauna eller infrarød sauna

Der findes som udgangspunkt tre forskellige former for saunaer. Når du skal vælge, hvilken du vil have, er det vigtigt at se på, hvorfor du gerne vil have en sauna. 

Den traditionelle sauna er den, man kender fra svømmehallerne. Den kan bruges som et samlingssted for hele familien eller som selvforkælelse med duftolier. 

Udendørssauaen har brændeovn og er placeret væk fra huset. Den bliver ofte kombineret med muligheden for at bade i havet, i en sø eller et udendørs spabad. 

Den infrarøde sauna bliver primært brugt som behandling af fysiske og psykiske skavanker. De infrarøde stråler trænger fire centimeter ind i huden. Den fås som en kabine, en tunnel eller som en varmemåtte. 

Byg selv din sauna

Hvis du er lidt fiks på fingrene kan du sagten stå for selv at bygge din sauna. Det er med til at gøre, at du kan spare en del penge på saunaen. Skal du have andre til at bygge din sauna, skal du være forberedt på, at det vil komme til at koste dig en del penge. 

Saunaens pris afhænger selvfølgelig også af, hvor stor saunaen skal være. Hvis det kun er dig og måske en anden, der skal bruge den, kan du få saunaer, der er helt ned til to til tre kvadratmeter store. 

Flere Nyheder