Badekar med terapibelysning – dit ultimative middel mod stress

24 oktober 2017
Astrid Pedersen
Badekar med terapibelysning - dit ultimative middel mod stress

Hvad er mere lækkert, afslappende og luksus-agtigt end, efter en hård arbejdsdag, hvor samtlige led er blevet helt stive og hjernen overophedet, at stige op i et badekar fyldt med varmt vand og lade sig omslutte af ren, duftende velvære? Svaret er enkelt: At stige op i et badekar med terapibelysning, for ikke alene at nyde den vægtløse fornemmelse i det varme vand, men i tilgift at lade sine sanser omslutte af blidt, helende lys.

Nu kan du simpelt hen kombinere den velgørende følelse af varmende vand om din krop med den beviseligt opløftende effekt af terapeutisk lys. Flere leverandører tilbyder levering og installering af badekar med terapibelysning. De fleste badekar af denne type er samtidig udstyret med massagedyser, så du slår op til flere fluer med et smæk. Dit daglige bad bliver ren terapi, og du kan gå aftenen eller weekenden i møde med renset sind såvel som ren krop.

Badekar med terapibelysning – fremtidens hjemmespa

Har du ikke plads til at udskifte dit gamle badekar med en jacuzzi eller boblebad, er et badekar med terapibelysning og indbygget massage en oplagt mulighed for at opgradere badeoplevelsen til det næste niveau. De fleste leverandører af massagebadekar og badekar med terapibelysning fører forskellige modeller til varierende behov og i forskellige prisklasser.

Ganske som med en hjemmespa kan du vælge vandvarmer fra eller til – er du til meget lange bade, er det en fordel at vælge vandvarmeren til, da du så ikke skal op og tilføre nyt, varmt vand midt i dit afslappende baderitual. Og du kan vælge, om du udelukkende vil have varmluft bobler fra bunden af badekarret, eller om du vil gå all in med den ultimative luksus model, som er udstyret med jet dyser i sider såvel som i bund, for den optimale massage-oplevelse.

Stock photo ID: 592159436

Fysiske og mentale fordele ved badekar med terapibelysning

Det giver næsten sig selv, hvorfor blid massage over hele kroppen er velgørende for ømme muskler, trætte ben og en spændt nakke. Men vidste du, at du, ved at tilføje terapibelysning, også får en del gevinster for dit psykiske helbred?

Du kender nok bedst lysterapi fra de meget skarpe lysterapilamper, som emulerer dagslys for at forebygge vinterdepression. Men også andre farver på spektret har henholdsvis beroligende og opkvikkende virkninger på sindet. Farvet lys har længe været anvendt i spaer og saunaer til at stimulere forskellige sanser. Lyserødt lys virker for eksempel beroligende på nerverne og får os til at falde til ro, mens blåt lys kan få os til at føle os mindre vrede og stressede. Det er en smagssag, hvad man bedst kan lide og føler sig godt tilpas med – til alt held er der mulighed for at prøve hele farvespektret i et badekar med belysningsterapi.

 

Flere Nyheder