Hvad er et skøde?

15 april 2021
Maya Hindsberg

Står du og skal til at købe en bolig så kan det være en god ide at få en boligadvokat med ind over. Der er nemlig mange ting at forholde sig til, og en af dem er skødet. Du vil med stor sandsynlighed have stødt på begrebet i forvejen, men bare for kort at opsummere det, så er skødet dit bevis på, at du ejer den bolig du køber.

Du skal være opmærksom på, at et skøde altid skal tinglyses, det skal altså skrives ind i tingbogen, så det er offentligt kendt, at det er dig, som ejer skødet. Det er den bedste måde at sikre dig, at du ejer boligen og at kreditorer etc. ikke kan sælge din bolig, hvis sælger f.eks. skylder dem penge.

Hvorfor har du brug for et skøde?

Når du køber en bolig, så laver du, sammen med din boligadvokat og sælger en købsaftale, som beskriver, hvilket aftale du har indgået med sælger. Den udformer sig ofte i form af en kontrakt, hvor du forpligtiger dig til at købe boligen og omvendt forpligter sælger sig til at sælge den. Købsaftalen er privat, og det er ofte kun dig, sælger og evt. tredje parter, som rådgiver jer, der kender til den. Det er der skødet kommer ind.

Skødet er nemlig en måde at dokumentere, at det er dig, der ejer boligen og dermed har retten til den. Det er altså en måde at offentliggøre købet uden at offentliggøre en masse personlige detaljer. Det er sådan, du undgår, at nogle kan sælge din bolig, optage lån i din bolig etc. Det er altså utroligt vigtigt, at du får skødet til huset og ikke mindst tinglyser det, det øjeblik købet er gået igennem, da alle kan tinglyse en ejendom. Tinglysningen foretager du online, så det er heldigvis ganske nemt, nu om dage.

Flere Nyheder