Hvornår har du sidst gjort køleskabet rent? Kom bakterierne til livs med 5 nemme trin

20 oktober 2017
Michelle Løhde Nielsen
Hvornår har du sidst gjort køleskabet rent? Kom bakterierne til livs med 5 nemme trin

Rengøring af sit køleskab er ofte vigtigere, end vi lige går og tror. Vores køleskabe er nemlig et paradis for bakterier, der kan opstå ved for gamle fødevarer, kødsaft eller blot dårlig hygiejne. I dette paradis bliver der jævnligt inviteret nye fødevarer ind, der kan blive forurenet af de sygdomsfremkaldende bakterier, som vi så ender med at spise. Det er derfor vigtigt, at du får rengjort dit køleskab jævnligt, så du holder bakterievæksten nede. 

Det er heldigvis ikke så svært at komme bakterierne til livs. Forbrugerrådet Tænk har lavet en række gode trin til din køleskabsrengøring, der giver dig et skinnende rent køleskab på kort tid. Det eneste du skal bruge er opvaskemiddel, varmt vand og en vatpind. Nemmere bliver det ikke! 

Billed ID: 338967302 

Gør køleskabet rent med 5 nemme trin  

  1. Start med at slukke dit køleskab og tøm det fuldkommen. Hvis du har kød, pålæg og mælkeprodukter i køleskabet, så kom det eventuelt i en køleboks eller udenfor, hvis der er koldt. De har nemlig ikke godt af at stå ude ved stuetemperatur i for lang tid. 
     
  2. Lav en blanding af varmt vand og opvaskemiddel, som du bruger til at vaske hylder, skuffer og hele indersiden af køleskabet af med. Husk også at vaske udvendigt, da der også kan samle sig bakterier her. Skyl efter med koldt vand og tør af. 
     
  3. Bagerst i køleskabet er der et afløbshul i renden, hvor der kan samle sig madrester og snavs. Rens det med en vatpind eller en piberenser, som du let kan få ned i hullet. Det modvirker også, at renden bliver fyldt med vand på grund af tilstoppelse. 
     
  4. Når du er færdig med at vaske køleskabet, så burde eventuel is være tøet op, men hvis det ikke er tilfældet, så lad lågen stå åben, indtil det er smeltet.  
  1. Når køleskabet er tørt, og eventuel is er smeltet, så kan det nu rene køleskab tændes igen og fyldes op med madvarer. 

Et par gode råd om rengøring af køleskab 

Du undgår ikke at skulle gøre dit køleskab rent, men med et par gode råd med på vejen, så kan du gøre rengøringen langt mindre krævende.

  • Vask dit køleskab minimum hver anden måned, så det bliver holdt ved lige. 
  • Rens afløbshullet og renden bagerst i køleskabet, så vandet altid kan løbe fra og ikke hober sig op. 
  • Undgå at overfylde køleskabet med madvarer og drikkevarer. 
  • Dæk altid dine madvarer til, så risikoen for bakterievækst mindskes. 

 

Flere Nyheder