3 smukke forårsplanter til terrassen

19 oktober 2017
Camilla Skøtt
3 smukke forårsplanter til terrassen

Foråret begynder så småt at snige sig ind på os, og solens varme stråler vækker vintergækker og erantis til live igen. Farvefloret er vidunderligt, og du kan nemt trække de smukke forårsbebudere med ind i krukkerne på terrassen, så du kan nyde synet hver dag. 

Lagerfoto-id: 270149396 

3 bud på gode forårsplanter

Stedmoderblomster er indbegrebet af forårsglæde, og de fine, lave planter blomstrer helt til slutningen af maj. Køb dem, så snart de dukker op i butikkerne, og plant dem ud i flotte krukker i forskellige højder. Sæt dem gerne, så du kan se dem fra vinduet. På den måde kan du nyde dem, selvom vejret ikke er helt varmt endnu.

Stedmoderblomster tåler let frost, så skulle vejret overraske til den kolde side, så lægger planten sig ned og rejser sig igen, når solen vender tilbage.

Bellis, der også kaldes tusindfryd, er en lav plante med hvide, lyserøde eller mørkerøde blomster, og de står så smukt på terrassebordet eller i flotte krukker strøet med let hånd udover terrassen. Planter du dem ud i starten af april, så blomstrer de kort tid efter, og de holder sig flotte helt frem til slutningen af maj.

Bellis er nøjsom og hårdfør, den tåler let frost og den er nem at få til at lykkes.

Primula eller kodriver kan du få i næsten alle farver, og det er en plante der blomstrer villigt og længe, hvis den står i delvis skygge. Plant gerne forskellige farver i store krukker og giv terrassen et pift af forår med det skønne farveflor.

Primula er en af de første blomster, der springer ud i foråret, så her får du virkelig forårsglæde for alle pengene.

Beskyt planterne om natten

Selvom både stedmoderblomster, bellis og primula er hårdføre, så er flytningen fra gartneriets beskyttede væksthuse til den martskolde have en stor omvæltning. Hvis temperaturen nærmer sig 0 grader om natten, så kan du med fordel beskytte dine planter lidt, og dermed gøre overgangen lettere.

Har du et drivhus, kan du stille krukkerne til overnatning derinde i en uges tid. Alternativt kan tage dem ind i en kølig entré om natten. Efter tilvænningen kan blomsterne tåle at stå ude i let nattefrost, og så har du smukke, farverige blomster til langt hen på sommeren.

Flere Nyheder